måndag 27 december 2010

Julen 2010


Japp! Då har man överlevt julhelgen i hemstaden Sandviken. Knappt egentligen, lyckades dra på mig en förkylning.. Det var själva resan dit eller hem som handlade om överlevnad inte själva vistelsen hos pappa, för det var jättemysigt och kul. Men 9 timmar att åka dit och 8,5 timme att ta sig hem.. Urk, stånk och stön! Jag ska försöka att inte älta hur dåligt det är att SJ vart enda år inte är beredd på att det bli vinter. Men jag ska gnälla lite ändå! "Nämen, snö och minusgrader! Var det inte det i november till februari förra året också? Trodde vi skulle slippa det i år."

Klicka för att förstora


Jaja, nog om det. Det var väldigt kul att träffa familjen och se sin lilla hemstad för första gången på nästan 5 år och den var både sig lik och olik. Klart det har hänt grejer, områden har rivits och det har byggts nya. Inte minst Göransson Arenan som var en gåva från Göransson-familjen (grundarna till Sandvik och Sandviken). Kostade 300 miljoner kronor. En liten gåva så där, inget märkvärdigt..
Något nytt hemma hos pappa var bland annat det nyrenoverade badrummet med bubbelbad! Var ju tvungen att prova på juldagen. Låg där i bubblet, lyssnade på den inbyggda radion och beundrade lamporna i vattnet som gav en lyxig spakänsla. Dessvärre orkar man inte ligga där så länge som man skulle vilja för man blir så varm. Dock sugen på ett sånt badkar nu, blir att lägga till på drömhus-listan.


Pappas hus
Träffade släkten hemma hos min farbrors frus syster (hängde ni med?) och firade julafton där. De bodde bara ett kvarter bort så det var gångavstånd hem. Julmat, glögg, Kalle Anka, godis, klappar och Jultomten. Hela faderullen! Synd bara att pappa missade Tomten i år... En ny sak för mig var juklappslekar, jag vann shotglas som man liksom häller vatten i och fryser. Som hemmagjorda glaspinnar, fast ihåliga och man kan ha sprit i dem. Hehe..


Klicka för att förstora

Andra julklappar som jag fick hemma hos pappa efter grötfrukosten var badsaker, biobiljetter, julthe, pengar och torkad svamp, vilket var oväntat för det har jag alltid önskat mig ;) Pappa och Lena hade plockat kantareller i tonvis, torkat och ger nu bort så mycket de kan. Det största paketet var en brödrost från OBH Nordica och jag blev väldigt glad för den! En lite historia bakom den var att de hade egentligen köpt en elvisp, då jag önskat mig en. Men mamma ringde pappa så fort hon fick veta att Per redan gett mig en elvisp i julkapp. Så de skyndade sig att byta till en brödrost. Så det kan gå.. Men nu har jag i alla fall två av produkterna i serien Chili från OBH Nordica. Röda och snygga :)


Klicka för att förstora


Juldagen var Lenas syster med familj över och det blev mer god mat och jullekar.. Och lite drickar också.. Lekarna blir lätt på blodigt allvar och jag kan säga att det är minst sagt underhållande. Själv tycker jag det viktigaste är att ha kul men till slut smittade de av sig på mig. Frågesport, julklappsleken och biljard. Det var kul alltihopa och inte minst när man vann. Den här gången vann jag en slickepott på julklappsleken och det behövde jag! Ingen försökte heller vinna den ifrån mig heller..

Klicka för att förstora

Hemresan blev nästa jobbigare då jag var ensam (brosan stannar till på onsdag) och förseningarna började redan i Gävle. Klockan 20 skulle jag har varit hemma men det blev 22.30 istället och för en gång skull kostade jag på mig en taxi hem, även om jag bor centralt och har nära hem så orkade jag inte med spårvagnarna. Pust! Det har varit en bra jul i år och jag är ändå glad att jag åkte upp.

God fortsättning alla läsare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar