måndag 2 december 2013

Första adventhelgen - Besök från pappa & Thanksgivingmiddag

Oj oj, vilken helg. Vad mycket roligt man har hunnit med! Julpyntet är givetvis uppe nu och vi (jag) har storstädat hela lägenheten.

Vi fick finbesök av min kära pappa och hans fru i helgen. Vi hade det riktigt julmysigt både fredag och lördag. På fredagen gick vi alla ut på restaurang efter att jag, Per och brosan hade slutat jobbet. Lördagen var tillägnad Jul på Liseberg och det satte verkligen fart på julkänslorna. Supermysigt var det där inne även om det var en hel del folk så klart, men när mörkret föll blev det ännu mer folk! Lyckligtvis så skulle vi precis ge oss av till ViViet (vår favorit vietnamesiska restaurang) lagom tills det började välla in folk. ViViet var lika gott och mysigt som vi mindes det, vi har inte varit där på ett tag nämligen. Maten var en hit hos Pappa, Lena och Robin också. Vi blev nästan lite för mätta då portionerna var så stora och maten så god att man inte vill sluta äta. En farlig kombination ;) Efteråt tog vi oss en promenad till Tranquilo för en drink då det sägs att de ska ha stans godaste drinkar. Min jordgubbsmojito var lika god som en efterrätt. Sedan gick vi till Pappas och Lenas hotell för en sängfösare. Vi satt och pratade en bra stund på rummet innan det var dags för min och Per att ge oss av för att orka upp till söndagens Thanksgivingmiddag.








På ViViet
Thanksgivingmiddagen blev jättegod och supermysig med 8 av våra vänner. När det kom till kalkonen så följde Per givetvis ett amerikanskt recept med tanke på temat, dock var tiden som kalkonen skulle stå inne i ugnen en aning missvisande för fågeln blev lite torr. Men det löste sig med mängder av sås :) Allt annat på bordet blev perfekt!
Vi alla blev så kallade gravid-mätt (Pers uttryck). Bilden under talar för sig själv :)


Vi fick en jättestor fin chokladask av tre av gästerna som förmodligen kommer att sparas till jul. Då förmodligen mättnaden har lagt sig.. Mumma!
Av Susanne och Erik fick vi varsin liten present också.. Eller, inte så liten den heller.. En chokladboll på ett kilo och en bacon-bukett! :D Det har varit en bra helg..

Ett kilo choklad-boll!!

Bacon-bukett!!

1 kommentar: