tisdag 18 juni 2013

Danmark - Fredrikshamn

Hej då Göteborg!
 Den näst största utgiften och viktigaste inköpet till bröllopet är avklarad, nämligen alkoholen! Ingen fest utan den.. oj, skrev jag precis det där? Aja, är man norrlänning så är man.
Jag, Per och ett annat par som ska gifta sig senare i sommar tog tillsammans en dagstripp till Fredrikshamn för att göra detta stora inköp och vi räknade dessutom ut att vi (jag och Per i alla fall) sparade ca 3500kr på denna resa.
Men vi åkte inte till någon stor butik som bara sålde alkohol utan vi åkte runt till de olika matbutikerna och kolla på deras veckoerbjudande vad gällde öl, vin och sprit. Vi köpte en ölburk från varje butik och hade sedan en provsmakning för att ta reda på vilken öl som var godast och mest prisvärd.

Snygga gänget dricker öl
på parkeringen. Classy!
Gott?

Vår stackars bil var ganska baktung på vägen hem och det var ett däck som vi fick hålla extra koll på då vi misstänker att det har pyspunka. Men det fick bra i alla fall och vi överskred inte mängden av vad som var laglig att ta in i Sverige. Tro det eller ej!


Öl och vin för totalt 170 gäster

Fredrikshamn är dessvärre en ganska tråkig stad. Vi hade 5 timmar att slå ihjäl innan vi skulle tillbaka till båten och första målet var att hitta ett ställe att äta på.. vilket visade sig vara knepigare än vi trodde. Mycket var stängt och fästmön i det andra sällskapet är vegetarian och tydligen hatar danska restaurangägare vegetarianer, för vi hittade ingenting på någon meny som hon kunde äta. I Sverige finns det i alla fall ett vegetariskt alternativ i nästan alla restauranger. Till slut hittade vi en pub som kunde servera henne nachos med salsa och ost, vilket hon tyckte var helt okej.

Hallå? Är något öppet?
Vi hann precis in i bilen!
Båtresan hem var inte riktigt lika mysig som resan dit. Vi skulle skynda oss ur bilen upp på däck för att hitta en bekväm sittplats för alla fyra med ett bord och helst vid ett fönster. Vi lyckades med detta men råkade sätta oss precis bredvid lekrummet. Dessutom verkade platsen vi valt vara ett lekrum för vuxna också då det var flera gäng (främst grabbar som öppnat sina taxfree-påsar och börjat provsmaka för de kan inte vänta tills de kommit hem) som var onödigt högljuda och bröliga samt att de spelade hög musik på sina mobiler. Suck.. Dessutom blev jag och Per sjösjuka då båten var mindre än den förra och då känns varje våg. Men nu är det över och det roliga kan börja! Törstig någon?


Hej då Fredikshamn!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar